Kwakbollen Bingo erg leuk

In het zuiden van Nederland wordt de 11e van de 11e doorgaans gebruikt om de nieuwe Prins bekend te maken, waarmee het carnavalsseizoen officieel wordt geopend. In Kwakbollenpoel wordt dat gewoonlijk anders aangepakt. Prins Dagobert de 34e zal tijdens de prinsenreceptie bekend worden gemaakt, die dit jaar op 31 januari wordt georganiseerd. Om deze carnavaleske datum niet ongemerkt voorbij te laten gaan wordt ieder jaar de vrijdag voor deze zotte datum de Kwakbollen Bingo georganiseerd. Dat dit in Harmelen en wijde omtrek bekend is bleek wel uit de opkomst. De grote zaal van Dezibel zat bomvol! Niet dat iedere aanwezige zo veel van de bingo houd, maar de gezelligheid, leuke prijzen, de verloting en toch ook het stukje bingo maakt dat iedereen langskomt.

Van Dam 2e keer hoofdprijswinnaarOm 20:00 uur ging de zaal officieel open, maar daarvoor waren al genoeg fanatiekelingen aanwezig. Na de eerste bakjes koffie, werden de spellen voor de avond uitgelegd door Hans van Engelen. Drie rondes bingo met daarna een verloting, waarna weer drie rondes bingo en een verloting volgden. Door de vele varianten waarin men bingo kon halen, maar zeker ook door de verlotingen was het dat bijna iedereen wel met een, of meerdere prijzen naar huis kon gaan. Tijdens deze verlotingen werden ook de hoofdprijzen verdeeld, twee maal een kwart varken, met daarnaast nog een half varken als superprijs. Deze topprijzen werden beschikbaar gesteld door Slagerij Van Rhenen. Onze eigen Prins Dagobert XXXIII, Andre Voorhout met zijn hofdames Madelon en Carres trokken de lootjes.

Net als vorig jaar was Harold van Dam de gelukkige die de superprijs in ontvangst mocht nemen. Het einde van de bingo betekende niet gelijk het einde van deze gezellige avond. De bar bleef nog even open en werd er nog lang ouderwets gezellig nagepraat….Voor volgend jaar kunt u de Kwakbollen Bingo vast in uw agenda zetten; deze zal op vrijdag 13 november worden gehouden.