Carnaval in de Kwakbollenpoel…..

  Na vele maanden van voorbereiden is het komende weekend dan echt carnaval in Harmelen (Kwakbollenpoel). Op zaterdag 13 februari 2010 om 13.30 uur zal de carnavalsoptocht in Harmelen weer starten. Met Prins Dagobert XXXV en zijn gevolg voorop zal de carnavalsoptocht vertrekken van het Industrieterrein De Putkop naar het centrum van het dan genaamde Kwakbollenpoel.

Om ongeveer 14:30 uur zal Burgemeester Hans Schmidt de sleutel van Kwakbollenpoel overdragen aan Prins Dagobert XXXV, die vanaf dat moment 4 dagen lang de scepter mag zwaaien over Kwakbollenpoel. Na de optocht is iedereen van harte welkom in Dezibel, waar later in de middag de Woerdense talentvolle zanger Marco Mark zal optreden.

Zondag rijden natuurlijk veel wagens uit Kwakbollenpoel mee in de optocht van Knopengein (Montfoort) Na de optocht van Knopengein, is er natuurlijk in Dezibel een instuif waar weer de meest 111 Knotsgekke Kwakbollen Krakers te horen zijn, dit keer die van 2010. De 111 Knotsgekke Kwakbollen Krakers worden georganiseerd in samenwerking met RPL FM, te ontvangen op 107.1 FM. Op deze zondagmiddag en –avondinstuif zullen dus heel veel nummers uit deze Top 111 gedraaid gaan worden. Tussen 14:00u en 16:00 u kunt u de Kwakbollen ook beluisteren op RPL fm (107.1 fm), voor deze uitzending ook wel omgedoopt tot Radio Kwakbol. Tijdens deze uitzending zullen vele Kwakbollen voorbij komen, met mooie verhalen, anekdotes en andere gezelligheid. Zelfs Nol zal weer voorbij komen, met een speciale radiobuut!!

De maandag staat in het teken van seniorencarnaval en de thema-avond. Met het thema Black & White zullen alle zalen van leutbunker Dezibel weer opengesteld zijn voor een gezellige avond doorfeesten. In de grote zaal van onze leutbunker klinkt carnavalsmuziek. In de verenigingszaal zal er deze avond muziek worden gedraaid uit de 70’s, oftewel soulparty! Niets is natuurlijk verplicht, maar het zou leuk zijn als u verkleed komt in de

stijlen Black & White.

Dinsdag zullen De Kwakbollen in alle vroegte op bezoek gaan bij de carnavalvierende scholen in Kwakbollenpoel, om ’s middags het feest met de donderkopjes gewoon in Dezibel voort te zetten.

Na vier dagen feesten op de klanken van carnavalsmuziek zullen Prins Dagobert XXXV en zijn gevolg wel voldaan zijn. Daarom is het op dinsdagavond als vanouds tijd voor de Kwakbollen Snik. Op deze avond komt het carnaval van 2010 dus echt ten einde. We zullen met een lach en met een traan de Grote Kwak weer onderdompelen in de vijver van het Koningspark. Later zal de sleutel worden teruggeven aan de burgemeester en zullen Prins en Prinses van hun versierselen worden ontdaan, waarna Kwakbollenpoel weer gewoon als Harmelen door zal gaan.