Het Harmelens carnaval begint weer

Nog even en Harmelen zal weer worden omgetoverd in de Kwakbollenpoel. Dan lopen de mensen verkleed over straat en is het 4 dagen lang een groot en gezellig feest, dan is het Carnaval. Zaterdag 31 januari, zullen Prins Dagobert de 33ste en zijn hofdames Madelon en Carres hun laatste taak uitoefenen en de Grote Kwak uit de Oude Rijn halen. Dit zal om 15.00 uur gebeuren bij het Pompersplein, met medewerking van de vrijwillige brandweer en de Kwakbollen Brassband. Zoals elk jaar zal dit weer op een ludieke wijze gaan. Om het uitdrogen te voorkomen zullen we na het ophalen naar café Wallie’s gaan om de Grote Kwak met zijn allen nat te houden.

Sample Image

De avond van 31 januari zal in het teken staan van de jaarlijkse Prinsenreceptie, die Carnavalsvereniging De Kwakbollen organiseert.

 


Dit jaar gebeurt dat wederom in H2o met de bekendmaking van prins Dagobert XXXIV. Om 20.00 uur zal in H2O de aftrap worden gegeven voor het gezellige Harmelense carnaval. Ook dit jaar is er weer een mooi programma samengesteld, waarin natuurlijk onze Buutredner Nol weer van de partij is met de laatste nieuwtjes over de locale politiek. Gedurende de avond zullen diverse Harmelense artiesten optreden. Uiteraard laat De Kwakbollen Brassband zijn mooiste deuntjes horen en zetten de nieuwe dansmariekes hun beste beentje voor. Om het feest compleet te maken, zal de band Smooth een spetterend optreden verzorgen. Deze avond zal de verdienstelijk Harmelenaar 2009 bekend worden gemaakt. H2o is 31 januari open vanaf 19.30 uur en de kaarten zijn al voor € 8,00 te koop bij benzine servicestation Avia Eskes, Boekhandel van Rooijen en H2o. Anders dan andere jaren, zal de prinsenreceptie niet live worden uitgezonden, maar op zondag 15 februari in radio Kwakbol, met fragmenten van interviews, de buut en andere showelementen. Vanaf 14.00 uur tot 15.00 uur is Radio Kwakbol live op 107.1 FM en 101.9 op de kabel. Kijk voor meer Kwakbol-uitzendtijden ook op http://www.rplfm.nl