Verslag Familiedag

Zaterdag 16 mei was het dan zover. Het was de dag van onze onvolprezen Kwakbollen Familiedag. Om 14.00 gingen we verzamelen bij Jan & Elly Batenburg aan de Breudijk. De koffie stond klaar met oma's natte cake,en daar begon het slappe ouwehoeren al gelijk waar we met z'n alle erg goed in zijn.

Jan begon uit te leggen wat voor spel we gingen doen en dat was klootschieten in het Vijverbos. De bedoeling was om het Vijverbos rond te gaan door middel van een bal over het pad te rollen. Ik zelf zat in een groep met Mariska, Ilse, Martine, Bert en Bas. Een supergroep dus. Het lastige van het spel was om de bal niet in het water te laten belanden. Dat ging bij ons niet helemaal goed.

 

Als eerste ging het bij mij fout,maar gelukkig konden we die bal uit het water  halen. Daarna ging er een bal van Ilse in het water en wat we ook probeerde die bal wilde er niet uit. Later heeft Ronald met zijn schepnet nog geprobeerd om de bal uit het water te vissen maar helaas was het schepnetje zo'n twaalf meter te kort.

 

Ongeveer halverwege stond een lekker terras met een biertje of een frisje en voor de kinderen een zakje chips. Het laatste gedeelte ging een stuk beter met geen ballen meer in het water terwijl we voorzorgmaatregelen hadden genomen door twee extra ballen mee te nemen.  Dat was dus overbodig. Daarna gingen we op de fiets naar Dezibel waar het slappe ouwehoeren vrolijk verder ging. Na de nodige versnaperingen stond er een lekkere bbq klaar,we hoefden zelf niets te doen alleen ons bordje bij te houden. Dat was dus goed geregeld.

 

's Avonds deden we nog een spel waarbij je kennis over onze vereniging werd getest. Ik heb me moeiteloos voor de finale geplaatst, maar het meest verassend was toch wel dat een van onze nieuwe dansmariekes heeft gewonnen. Zou ze alles geweten hebben of toch stiekem bij een ander afgekeken hebben? Het is een leuk spel wat zeker voor herhaling vatbaar is. Na nog meer drankjes (sambuca) en slap ouwehoeren kwam voor mij het einde in zicht.

 

We kunnen weer terugkijken op een zeer geslaagde dag. Commissie bedankt hiervoor. Ik kijk nu al uit naar 29 mei 2010 als de volgende familiedag is met mij weer eens in de commissie. Tinus je word bedankt !

 

Alaaf Marco Nolte