De Grote Kwak is weer boven gekomen!

DSC_0002 DSC_0093
Onder de klanken het Kwakbollenlied, uitgevoerd door de Kwakbollen Brassband, is vanmiddag om 15.00 uur De Grote Kwak weer boven gekomen uit de Oude Rijn bij de Pompersburg. De mascotte van C.V. De Kwakbollen, ook wel Janus genoemd, werd met hulp van de vrijwillige brandweer voor de voeten van Prins Dagobert 42e en Prinses Petra neergezet. Aldaar verrichte de Prins de officiĆ«le daad om het Harmelense carnaval te openen: Het kijken of De Grote Kwak in zijn buik nog wat lekkers van onder water had meegenomen. En gelukkig was dat ook zo… Het carnaval 2017 is geopend!

Hofschenkers Herman en Lies mochten het Dagootje daarna uitserveren aan de leden van de vereniging en overige aanwezigen. Janus kan natuurlijk niet al te lang droog blijven staan. En daarom werd hij ‘nat gehouden’ in Het Wapen van Harmelen, bij Stelling.

Vanavond gaat het feest verder in Ons Dezibel waar het Prinsenbal zal plaats vinden. Vanaf 20.30 uur zal dit feest beginnen met de bekendmaking van de Verdienstelijk Harmelenaar 2017, wat optredens van Kwakbollen On Stage en onze eigen Dansmariekes. Het grootste deel van de avond zal weggelegd zijn voor een optreden van pop-rock coverband Pyramid.