De kop is er af, het Harmelens carnaval is begonnen aan een geweldig jubileumjaar

Zaterdag 19 januari werd tijdens de jaarlijkse prinsenreceptie bekend gemaakt wie toch Prins Dagobert XXXIII zou worden. Voor enkelen was het al geen verrassing meer dat Andre Voorhout de eer kreeg de nieuwe Prins van de Kwakbollen te worden. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn 2 hofdames Madelon en Carres.

De foto's zijn te bewonderen via de menuoptie Foto's 2008 aan de linkerkant.

Eerder op de dag voerde Prins Dagobert XXXII zijn laatste taak uit door de mascotte van de vereniging, de Grote Kwak uit de oude rijn te halen. Vanwege het jubileumjaar werd deze de Prins bijgestaan door alle oud-Prinsen en Prinsessen die de vereniging in haar 33 jarige bestaan kent. Speciaal hiervoor werd een rode loper neergelegd, om de start van het Harmelense Carnavalsseizoen extra bijzonder te maken. Nadat de Grote Kwak uit de Oude Rijn was gehaald, met hulp van de Harmelense vrijwillige brandweer, werd de Kwak nog even nat gehouden in café Wallies. 

 

’s Avonds was het eindelijk zover, tijdens de prinsenreceptie die voor dit jubileumjaar was omgetoverd tot Dagobert Revue. De avond werd geopend door de Kwakbollen Brassband, die de zaal al lekker warmspeelden, waarna de raad van elf de oude Prins naar het podium begeleidde. Prins Dagobert XXXII en zijn Prinses werden hun afgetuigd. Nadat hun versierselen waren afgenomen, gaan ze weer gewoon door het leven als Roy Versteeg en Mascha Steenbergen. Langzaam maar zeker gingen we toe naar de bekendmaking van de nieuwe Prins. Eerst kwamen twee trommelaars van de Saint Anthony Pipe Band op het podium, samen met alle Oud-Prinsen van De Kwakbollen. Doedelzakgeluid was te horen en vanuit de Foyer kwamen ze al spelend het podium opgelopen. Een van de spelers bleek later de nieuwe Prins te zijn, waarna bekend werd gemaakt dat Andre Voorhout het jubileumjaar de scepter mag zwaaien als Prins Dagobert XXXIII. Tijdens zijn regeerperiode wordt hij bijgestaan door zijn hofdames Madelon en Carres Voorhout, twee nichtjes van de Prins.

 

Na een optreden van Saskia’s Dansschool en de eigen Kwakbollen dansmariekes, was het even tijd voor de buut van Nol, Henkie en Marietje. Dit trio van Toneelvereniging Harto kregen de vele lachers weer op hun hand. Leuk detail was dat de Toneelvereniging deze avond werd voorgesteld als Verdienstelijk Harmelenaar 2008. Harto is een gezonde vereniging die regelmatig van zich laat horen, waar je je kunt ontspannen door inspanning en die reeds vele uitvoeringen heeft gegeven in hun dertigjarig bestaan. Aan het eind van het officiële gedeelte was het de beurt aan alle oud-Prinsen, om een spetterend einde van de Dagobert Revue neer te zetten. Het eerste, elfde en tweeëntwintigste prinsenpaar stalen hierbij de show met hun uitvoering van de Star-sisters en de Kwakbollen Toppers.

 

Na het officiële gedeelte van de avond ging het dak er af tijdens de Kwakbol Night Star Show. Optredens van de Heineken Cover Band, Eddy Walsh, Michael en Harry Slinger lieten de vele carnavalsvierders vast genieten van het jubileumjaar. Deze artiesten werden op weergaloze manier geflankeerd door het demoteam van Saskia’s Dansschool, waarmee de avond echt compleet werd gemaakt. De kop is er af, het Harmelens carnaval is begonnen aan een geweldig jubileumjaar.  Komend weekend zal het wederom groot feest zijn tijdens de Kwakbollen Jubileumavond. Op deze zaterdagavond 26 januari kunnen we gaan genieten van nationale artiesten als Suger Lee Hooper, de Havenzangers, De Deurzakkers en de Return Showband. Op zondag vindt het Grand Gala du Quac plaats in H2o. Tijdens deze Kwakbollen Proms zullen we gaan genieten van het Orkest van het Groene Hart o.l.v. Mark Tempelaars, het B[r]avisimokoor o.l.v. Ben Rodermans, met daarnaast solisten uit Harmelen en omgeving.Kaarten voor beide evenementen zijn nog te koop bij onze bekende voorverkoopadressen, Tankstation Eskes, Boekhandel van Rooijen en H2o.