Uiteindelijk toch geslaagd!

Afgelopen zaterdag 26 januari vierde carnavalsvereniging De Kwakbollen hun 33 jarig jubileum in H2o, met een feest waar de Havenzangers, Sugar Lee Hooper en de Deurzakkers onder begeleiding van de Return Show Band op zouden treden. Nadat de Havenzangers en de oud-dansmariekes van de vereniging hadden opgetreden is tijdens de feestelijke avond brand uitgebroken in het culturele centrum H2o.

 


Door adequaat handelen van het personeel van H2o, de carnavalsvereniging en aanwezige leden van de vrijwillige brandweer Harmelen is het publiek snel in veiligheid gebracht. De brand was snel geblust, echter de rookontwikkeling was enorm.

Vele gasten hebben buiten in de kou gewacht tot het feest doorgang kon vinden, terwijl binnen de brandweer Harmelen en Woerden nog volop in bedrijf waren. Het publiek werd buiten geweldig vermaakt door de Kwakbollen Brassband, waardoor de sfeer er nog goed in bleef. Uiteindelijk is besloten het feest doorgang te laten vinden in Dezibel, de leutbunker van de vereniging. Door de enorme rookontwikkeling mocht op last van de brandweer Woerden helaas niet meer verder gefeest worden in H2o.

Dezibel werd snel in gereedheid gebracht. Met grote dank aan Finch discoteam die ad hoc nog zijn geluidsapparatuur kon neerzetten, kon het evenement toch nog doorgang  vinden. Doordat ook de artiesten die nog op zouden treden, Sugar Lee Hooper en de Deurzakkers, samen met de vele gasten waren meegekomen werd het toch nog een bijzonder, speciale en geslaagde avond.

 

De Kwakbollen Proms die op zondag zouden worden gehouden in H2o werd helaas gecancelled. De carnavalsvereniging zal alles in het werk stellen dit evenement later in het jaar te kunnen laten plaatsvinden, met de medewerking van de vele artiesten.

 

Carnavalsvereniging De Kwakbollen wil iedereen hartelijk bedanken die zich op zo’n fantastische manier hebben ingezet om deze jubileumavond echt onvergetelijk te maken. Harmelen heeft laten zien een bijzonder veerkrachtig en positief dorp te zijn, met het hart op de goede plaats,  waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

 

Natuurlijk zullen de Kwakbollen komende zaterdag 2 februari hun beste beentje voorzetten tijdens het grote carnavalsweekend. Deze zaterdag start om 13.30 uur de optocht door Harmelen, waarna om 14:30 uur de sleutel van het dorp symbolisch zal  worden overgedragen door Burgemeester Hans Schmidt aan Prins Dagobert XXXIII. Nadat al het pracht en praal door de Kwakbollenpoel is getrokken, gaan we met zijn allen naar de leutbunker Dezibel, waar wederom een gezellig feest zal losbarsten.

De dagen na de optocht zal het jubileumjaar verder groots worden gevierd, met als slot op dinsdagavond de Kwakbollen Snik, waarbij we een spetterend einde van het carnaval in de Kwakbollenpoel kunnen verwachten.