Het Harmelens carnaval is begonnen

Prins Dagobert XXXIV en Prinses MaaikeZaterdag 31 januari was het eindelijk zover. Tijdens onze jaarlijkse Prinsenreceptie is Prins Dagobert XXXIV bekend gemaakt, met zijn Prinses Maaike. Gedurende het Kwakbollen carnaval in 2009 zullen Marco Nolte en Maaike van Engen voorop gaan in de Harmelense polonaise.  Hiernaast een foto van het paar, klik op de foto voor een iets grotere versie.

 

Eerder op de dag was het nog de beurt aan de 33ste Prins der Kwakbollen om samen met zijn hofdames Madelon en Carres de mascotte van de vereniging, de Grote Kwak, uit de Oude Rijn te halen. Na een spannende fietstocht, waarbij de Prins en zijn hofdames meerdere malen de weg afschoten, kon Prins Dagobert XXXIII zijn laatste taak uitvoeren. Met behulp van de Harmelense Vrijwillige Brandweer en de Kwakbollen Brassband werd de kikker omhoog gehaald. Tot verrassing van velen, bleek de mascotte dit jaar geel te zijn gekleurd. Dit was een ludieke verrassing van Hans van Galen, die na vele jaren stopt als woordvoerder en organisator van het feest rond deze opening van het Harmelens carnaval.

 

De avond stond deze zaterdag in het teken van de jaarlijkse Prinsenreceptie. Om 20.00 uur werd de aftrap gegeven door de Kwakbollen Brassband. Vlak daarna kwamen de dansmariekes, de Raad van Elf, Prins Dagobert de 33ste met zijn hofdames Madelon en Carres en Opper Herman Derks op. Na een kort welkomstwoord werd afscheid genomen van twee leden van de Raad van Elf; Ton van Harten en Hans van Galen. Ton is de Prinsenraad ingegaan en Hans zal op eigen wijze zijn hand en spandiensten voor de vereniging blijven verrichten. Hierna was het tijd om Prins Dagobert XXXIII met zijn hofdames af te tuigen, waarna zij weer gewoon door kunnen gaan als André Voorhout en zijn nichtjes Madelon en Carres Voorhout. Namens de vereniging en de vele carnavalsvierders in Kwakbollenpoel enorm bedankt voor de vele bijzonder en veelal zeer gezellige momenten.

Na diverse optredens van Harmelense artiesten, was dan eindelijk de bekendmaking van de nieuwe Prins der Kwakbollen. Een zangwedstrijd, waarbij dit keer niet de beste, maar de slechtste zanger doorging bracht de uitkomst. Marco Nolte is Prins Dagobert de 34ste. Tijdens zijn regeerperiode zal hij worden bijgestaan door zijn Prinses Maaike. Samen zullen zij voorop gaan gedurende het Harmelens carnaval in 2009. Natuurlijk wensen wij dit Prinselijk Paar heel veel plezier en succes in het carnavalsfeest van Kwakbollenpoel. Hopelijk weet hij alles beter heel te houden dan zijn voorganger.

De Harmelense artiesten zorgden de rest van de avond voor vele mooie zangmomenten en presentator Nol van ’t Schip wist de avond aardig aan elkaar te praten. De kersverse Prins had wel een vurige wens, namelijk dat de Brassband voor hem ging spelen. En dat gebeurde dan ook, met behulp van een polonaise die ingezet werd door de oude dansmariekes en het Prinselijk paar maakten ze er een mooi feest van.

De eerste daad die Prins Dagobert XXXIV mocht doen was de bekendmaking van de Verdienstelijk Harmelenaar 2009. Dit jaar viel de eer te beurt aan Tineke van Harten. Al jaren zet zij zich verdienstelijk in voor vele vrijwillige werkzaamheden binnen onze gemeente. Van naai- en verstelwerkzaamheden tot het wafels bakken op de seniorenmiddag. Met recht kunnen we zeggen dat we trots mogen zijn zo’n geweldige vrouw in ons midden te hebben.

Ook de buut ontbrak dit jaar niet in het behoorlijk overvolle programma. Als brandweerlieden verkleed kwamen Nol, Henkie en Marietje het podium op, met in het achterhoofd de brand van vorig jaar in H2o. Vele bekenden binnen het Harmelense werden op de hak genomen, waaronder het voltallig aanwezige bestuur. Voornamelijk onze burgervader kreeg het even te verduren, nu hij later dit jaar nog een kind kan verwachten. Ook Opper Herman Derks en oud-Prins en voorzitter André Voorhout kregen er in deze buut op een leuke en ludieke wijze goed van langs.

Uiteindelijk was het de beurt aan Saskia’s Dansschool met een schitterend optreden om het officiële gedeelte af te sluiten, waarna de band Smooth het de rest van de avond over nam.

Gedurende de avond heeft RPL-FM alles opgenomen, waarvan op zondag 22 februari, tussen 14.00 uur en 16.00 uur de hoogtepunten worden uitgezonden.