Bezoek Nieuwjaarsreceptie Gem. Woerden

Kwakbollen op nieuwjaarsreceptie Gemeente Woerden:

 

Het is al jaren een goed gebruik dat De Kwakbollen de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente bezoeken. Dat was al zo in de tijd dat Harmelen nog gewoon Harmelen was en is ook gebleven toen we onderdeel van de gemeente Woerden zijn geworden. Nog zo’n goed gebruik is dat we de Burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie een ludiek cadeau overhandigen. Hierbij uiteraard rekening houdend met de vele actualiteiten binnen de Gemeente.

 

 

Ludiek cadeau:

Vrijdag 8 januari konden we dan ook weer vele handen schudden en iedereen weer het beste wensen voor het nieuwe jaar. Natuurlijk kwamen De Kwakbollen ook dit keer weer met een ludiek cadeau voor onze Burgermeester. Prins Dagobert XXXIV en Prinses Maaike overhandigden een kleine versie van het beeld dat bij het voormalige gemeentehuis stond, echter nu wel met een Kwakbol in de vorm van een spaarpot erop. Bij de echte versie stond er namelijk een grote stenen kikker op de sokkel. Dit was een cadeau van carnavalsvereniging aan de toenmalige Gemeente Harmelen tijdens het 22ste jaar van de vereniging. Nadat de kikker dus zo’n 12 jaar netjes op zijn sokkel heeft gestaan is deze onlangs helaas verdwenen. Met het ludieke cadeau wilden De Kwakbollen in ieder geval vragen dit weliswaar iets kleinere monument te (be)sparen.