Nieuw openbaar vervoer in Harmelen

Breaking!

Op de website van RTV Utrecht( http://www.rtvutrecht.nl/agenda/1135415/ ) kwamen wij de onderstaande aankondiging tegen. Zou Harmelen dan eindelijk een goede aansluiting krijgen op het spoornet?! Kom het volgende week bekijken!

Bericht:

Nieuw openbaar vervoer in Harmelen

Kartelwaakhonden en politiek hebben het er over maar niemand doet iets. Eerst moeten allerlei poldermodellen ter tafel komen en dan praten, vergadering, overleggen en nog eens vergaderen.

Een groep van ongeveer 22 prominente Harmelenaren houdt hier niet van. Het moet allemaal sneller. De Nederlandse Spoorwegen zit met een heel veel materieel wat gewoon niet gebruikt wordt. Al die FYRA’s die op een zijspoor zijn gezet. “Dat kan toch niet” vindt deze groep. Het is geld weggooien. Dit is nu de landelijke politiek.


Maar lokaal dan….. na tientallen jaren gepraat komt eindelijk die rondweg om Harmelen. Nu krijgt de Harmelense bevolking weer te maken met de herinrichting van de Dorpsstraat. Dat zal ook gepaard gaan met veel praatsessies voordat de realisatie van de grond komt.

Die groep prominente Harmelenaren bedacht dat veel problemen in één keer opgelost kunnen worden. Wat te denken van een spoorverbinding vanaf de Putkop naar het centrum van Harmelen?

Een nieuwe Harmelense onderneming wil dit verzorgen. De onderhandelingen zijn in een ver gevorderd stadium maar het komt eraan: een tweedehands afgedankte Fyra treinstel is inmiddels aangeschaft om regionaal vervoer tot in het centrum van Harmelen te realiseren. De onderneming wil de herinrichting van de Dorpsstraat benutten om tot een goed tracé te komen. Zaterdag 1 maart wordt op een bijzondere wijze al proef gereden met het treinstel. De bewoners uit deze regio kunnen dit vanaf 13.30 uur dan allemaal aanschouwen.