Darten erg gezellig

Op zondag 6 juli was het jaarlijks terugkerende Kwakbollen Darten er voor de tweede keer. Het werd weer een erg gezellige middag, met een hoop oude Dago's aan de start. Maar liefst zeven van die gasten waren er, varierend in alle leeftijdscategoriën. Er werd deze middag gespeeld met het Kwakbollen Golfdart systeem. Hierbij gooi je eerst op de 1 met 3 pijlen, de pijl die het beste terecht komt levert de minste punten op. De "dubbel" telt dan voor 1, de "trippel" voor 2, het "kleine grote vlak" voor 3, het "grote grote" vlak voor 4 en mis je de 1 helemaal dan krijg je toch nog 5 punten. Het spel gaat over 18 holes, je minimale score is dus 18×1 = 18 punten, de maximale 18×5 = 90 punten. Je speelt samen met een koppelpartner en de totaalscore ligt dus tussen 36 en 180.

De beste totaalscore van een koppel werd deze middag door Hans v G en Erik neergezet. Slechts 113 punten haalden zij. De slechtste score werd behaald door Daniëlle met Michael (invaller voor uitvaller Berry), zij scoorden totaal maar liefst 164 punten. Eerst werd er in poules gespeeld. Verrassingen waren daarin zeker te bespeuren. Zo wist Joke v E met Loek samen de finaleronde te halen en gingen Peter d R en Dagobert XXXIII door naar de poule om de laatste plaats. Na een hoop lachen en lekker buiten in het zonnetje napraten over de wedstrijden konden de finales beginnen.

Om de 7e t/m 9e plaats werden Jan v B en Tim duidelijk 7e. Het verschil tussen de nummers 8 en 9 bedroeg echter slechts 1 punt, heel bizar ! Monique en Tinus bleken uiteindelijk 1 punt minder te hebben, zelf na hertelling, en werden 8e. Eerder genoemde Peter en Dago XXXIII werden dus laatste.
De 6e plaats ging naar Johan, vorig jaar nog verliezend finalist, en Chris. Daniëlle werd samen met Michael 5e. Eén van de winnaars van vorig jaar, Roy, werd samen met Marcolinie 4e. Net niks dus.
De finalepoule werd vrij duidelijk beslist. 3e werden Joke en Loek. 2e werden Hans en Erik. Nog niet eerder vernoemd, maar de hele middag "steady" spelend, zijn Jacco en Ton. Jawel, ook beiden oud-Dagobert. Zij wisten als een diesel rustig door het veld te denderen en daarmee links en rechts wat koppels aan de kant te schuiven. Zeer terechte en goede winnaars van de tweede editie van het Kwakbollen Darten. Ze zullen hun titel volgend jaar echter niet samen kunnen verdedigen, tenzij de loting ze natuurlijk weer samen zet. Maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk.