De kop is er af, het Harmelens carnaval is begonnen.

Zaterdag 23 januari werd tijdens de jaarlijkse prinsenreceptie bekend gemaakt wie nou toch Prins Dagobert XXXV zou worden. Voor velen bleek het toch weer een grote verrassing te zijn dat Hans van Engelen de eer kreeg de nieuwe Prins der Kwakbollen te worden. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn Prinses Annoesjka.

 

 

Eerder op de dag voerde Prins Dagobert XXXIV zijn laatste taak uit door de mascotte van de vereniging, de Grote Kwak uit de Oude Rijn te halen. Nadat de Grote Kwak uit de Oude Rijn was gehaald, met professionele hulp van de Harmelense vrijwillige brandweer, werd de Grote Kwak nog even nat gehouden in café Wallies.

 

De avond stond in het teken van de Prinsenreceptie en werd als vanouds weer geopend door de Kwakbollen Brassband, die de zaal al lekker warm speelde. Om 20:11 uur startte de avond nadat de Raad van Elf het oude Prinselijk Paar naar voren begeleide. Nadat Prins Dagobert XXXIV en Prinses Maaike waren afgetuigd, zullen zij weer gewoon door het leven gaan als Marco en Maaike Nolte. Tijdens de show die daarna volgde, kwam “Willem de Jong” op. Dit was een van de typetjes die André van Miltenburg (Toneelvereniging Harto) deze avond op weergaloze wijze neerzette. Willem de Jong zou het spelprogramma “Kwakbol Sport” gaan presenteren met de spelvorm petje op, petje af. Na een aantal hilarische vragen en dito antwoorden, was er één winnaar over, die op het podium zijn “prijs” in ontvangst mocht nemen. Uit de gewonnen sporttas kwamen de Prinselijke attributen en werd Hans van Engelen bekend gemaakt als Prins Dagobert XXXV. Tijdens zijn regeerperiode wordt Hans bijgestaan door zijn Prinses Annoesjka.

 

Deze avond werd ook de Verdienstelijk Harmelenaar 2010 bekend gemaakt. Dit jaar werd de Stichts-Hollandse Historische Vereniging gekozen vanwege hun grote geschiedkundige inzet voor de Harmelense gemeenschap. Tijdens de verrassende show konden de vele aanwezigen genieten van een keur aan artiesten uit het binnenland en binnen het land als bandparodist Martijn van Tilburg, een Harmelense versie van Vader Abraham met 3 “vrijwillige” smurfen, een optreden van Krista de Heer, Saskia’s Dansschool, de Kwakbollen Brassband en de vele typetjes van André van Miltenburg.

 

In zijn laatste personage kwam André op als Doodgraver en kondigde aan dat hij de buut van Nol kwam “begraven”. Echter natuurlijk niet voordat Nol en zijn kornuiten Marietje en Henkie weer een weergaloze buut hadden neergezet. Al snel hadden ze het publiek weer op hun hand en werd de lokale politiek weer stevig onder handen genomen door vele humoristische opmerkingen. Tijdens de buut namen eerst Henkie, vervolgens Marietje en uiteindelijk ook Nol afscheid op het podium. Hun plekken werden door niemand minder dan wethouders Wim Groenweg en Loes IJpma en Burgemeester Hans Schmidt op bijzondere wijze ingevuld. Ook zij weerhielden zich niet van enig humoristische opmerking over politiek en Harmelense gemeenschap. Ze bleken uitzonderlijke en gewaardeerde buutredners te zijn en kunnen misschien zelfs wel het gat van de opstappende Nol en kornuiten zeker invullen. Na een geslaagd officieel gedeelte was het voor iedereen tijd om lekker verder te swingen op de klanken van dansorkest West Wave. Met het optreden van deze band konden de vele carnavalsvierders vast genieten van het aankomende carnavalsjaar!!