Carnavalsmis “Elf Zaligheden”

Op zondag 13 februari zal om 10:00 uur de “carnavalsmis” in de Bavokerk worden gevierd.

De prinsen, prinsessen, leden van de raad van elf (groot en klein), de blaaskapel en koren staan klaar om er een mooie viering van te maken. Daarbij gelden natuurlijk wel coronamaatregelen. Mede daarom gaat het dit jaar om een woord- en gebedsviering, er wordt dus geen communie uitgereikt.

Wie klachten heeft of positief is getest, blijft thuis. Daar is de viering rechtstreeks via livestream te volgen (klik hier). De kerk is zo ingericht dat we op een veilige manier naar de kerk kunnen. Bij de ingang van de kerk worden de namen van de kerkgangers genoteerd. Dat neemt even tijd, vandaar dat we vragen om echt op tijd naar de kerk te komen.

De toezichthouders zullen de volwassenen zo gunstig mogelijk verdelen over de beschikbare zitplaatsen. Daarbij wordt het mondkapje gedragen. Gezinnen blijven naast elkaar zitten en houden onderling 1,5 m afstand.

Dit jaar is er géén creche voor de jongste kinderen. Dat lukt niet met de ruimte. Ouders moeten hiervoor dus zelf een oppas regelen. Kinderen die op de lagere school zitten worden bij de ingang van de kerk verzameld. Zij komen met de prins en prinses binnen, en de raad van elf van de scholen (groep 8). De kinderen hebben een deel van de viering een apart programma in de Bavohof (kinderwoorddienst), en zijn bij het laatste deel van de viering weer in de kerk en blijven dan rond het altaar. Zij nemen dus geen “kostbare” plek in in de kerkbanken.
Aan het eind van de viering zullen de toezichthouders bank voor bank de kerkgangers naar buiten geleiden. In ganzenpas (achter elkaar) de kerk uit, op vrolijke muziek van de Blaoskapel. Want laten we door alle maatregelen niet vergeten dat het om een carnavalsviering gaat. Het thema is “Elf Zaligheden”, dat onder meer verwijst naar de 11e keer dat de carnavalsmis gehouden wordt. Dat zijn altijd bijzondere vieringen. Een zaligheid om bij te zijn (live of via livestream). Uitgezwaaid door prins Dagobert XLVII en de diaken zal er na afloop op het kerkplein nog wel even nagepraat worden.