Carnavalsmis met een ‘korreltje zout’

Voor de tiende keer werd zondag 9 februari de carnavalsmis gehouden. Prins Dagobert & Prinses Inge waren hofschenker Timon en hofdame Meike niet de enige ‘hooggeplaatste gasten’. Van de Bavoschool waren ook Prins Kwibus (Bjorn) en Prinses Anna er en van de Notenbalk Prins Mika en Prinses Sophie.

Met z’n allen haalden zij bij aanvang achter in de kerk de drie Raden van Elf en Dansmariekes op. Eenmaal voor in de kerk aangekomen wenste Diaken Frank ons allen hartelijk welkom en kon de mis beginnen. Het thema was ‘een korreltje zout’ en de viering hield daar verband mee. Ook de preek moest weer met ‘een korreltje zout’ genomen worden. Iets wat De Kwakbollen wel kunnen. Dat was nodig ook want enkele lieden werden door Diaken Frank door de mangel gehaald.

Muzikaal bleek hij dit jaar ook weer. In een soort van slotlied op de melodie van “het zijn de kleine dingen die het doen” van Saskia & Serge (oud-dorpsgenoten) werd het overslaan van Toos in de preek nog even ‘goedgemaakt’. De mooie mis werd verder omlijnd met de muzikale klanken van Bloaskapel Vleuten en het Br@vissio- en kinderkoor. Zij speelden tot slot een heerlijke polonaise, waarna de kerkcommissie voor een ieder heerlijke koffie/thee/limonade had geregeld. Een waardige, mooie, mis was het weer. Volgend jaar de elfde keer, een carnavalsjubileum dus…

Meer foto’s te vinden via het menu-item Foto’s of door op deze link te klikken.