Het was een Geweldig weekend Kwakbollen!

Het is alweer even geleden, maar hierbij op veler verzoek alsnog een kort verslag van ons geweldig weekend Kwakbollen. Tijdens dit weekend hebben we een spetterende meezingavond en natuurlijk het Grand Gala du Kwakbol voorbij zien komen.

Wat voorheen het halfvastenbal was, is sinds enkele jaren succesvol omgedoopt tot de Kwakbollen Meezingavond. Al vroeg waren er veel Kwakbollen en Kwakbollerinnen binnen om de karaokeshow te zien. Het meezingspektakel werd geopend door niemand minder dan Prins Dagobert XXXIII die probeerde zijn beste toontjes mee te zingen. Dit geweldige voorbeeld werd gelijk door velen gevolgd, waardoor er gedurende de avond lustig op los werd gezongen. Tussen de vele grote en iets minder grote zangtalenten door zorgde de muziek van J&H disco show, de huisdisco tijdens de carnavalsdagen voor nog meer sfeer in onze leutbunker Dezibel. Zoals gewoonlijk bleef het ook na deze karaokeavond nog lang gezellig, maar……

 

De volgende morgen mocht iedereen weer vroeg uit de veren voor het Grand Gala du Kwakbol. Deze zondagmorgen werd alsnog ter ere van het 33-jarig jubileum van Carnavalsvereniging De Kwakbollen het promenadeconcert gehouden. Onder leiding van Mark Tempelaars trad het Orkest van het Groene Hart op voor de volledig gevulde zaal in H2o. Samen met het orkest trad ook het Bravissimokoor onder leiding van dirigent Ben Rodermans op. Daarnaast hebben naast solist en presentator Ragnar van der Linden, Anita Nederlof en Jos Mulder, twee Harmelense zangtalenten als solist opgetreden.

De middag was in twee delen geknipt, waarbij het eerste gedeelte als wat zwaarder werd ervaren, echter het tweede, wat luchtiger gedeelte maakte het carnavalsfeest helemaal compleet. Hierbij mocht de Kwakbollen Brassband uiteraard niet ontbreken. Zij namen dan ook de laatste twee nummers, waaronder het Kwakbollenlied, samen met het orkest, het koor en de solisten voor hun rekening. De Brassband werd deze middag versterkt door Hofdame Madelon, die op haar klarinet vrolijk meespeelde. Hierdoor werd de polonaise wat kaler aangevoerd door Prins Dagobert en Hofdame Carres. Na het fantastische samenspel van de vele artiesten stond er een glas bubbeltjes voor iedereen klaar, om nog lang met elkaar na te kunnen praten op de vele hoogtepunten van het 33 jarig carnavalsjubileum.