‘Oranjeslag’ op koninginnedag, natuurlijk met De Kwakbollen….

De meeste inwoners van Harmelen weten wel dat De Kwakbollen niet voor een gat te vangen zijn en wel in is voor een leuk en ludiek spel. Daarom was de carnavalsvereniging gevraagd mee te doen aan het nieuwe dorpsspel wat door de Oranjevereniging werd georganiseerd met koninginnedag. Tijdens het groots opgezette spel ‘Oranjeslag’ zouden vier Harmelense verenigingen (Jong Nederland, OKV, The Pirates en De Kwakbollen) het in een aantal ludieke spelrondes tegen elkaar opnemen. De Kwakbollen werden deze middag vertegenwoordigd door Roy Versteeg, Michael van Dam, Harold Vianen en Joost van Engelen, met als mascotte Bram ‘no-name nar’ Sistermans. Ook binnen de Pirates waren nog twee Kwakbollen te vinden, namelijk Tim en Martijn, wat ervoor zorgde dat de Kwakbollen hofleverancier waren voor dit spel. Maar of ze hierdoor in het voordeel waren….

 

Het eerste spel werd gespeeld door een grote ‘luier’ om te doen, met een spons op de kont. Deze spons werd ondergedompeld in een grote bak water en enkele meters verder ‘leeggedrukt’ op een wc. Het team dat het meeste water overbracht in de twee minuten werd winnaar. Erg scherp waren we nog niet, wie was nou toch de winnaar??

 

 

Na het eerste spel werden de teams gevraagd zoveel mogelijk mensen te mobiliseren, om een badjas te halen en aan te trekken voor het team wat hun aan wilden moedigen. De meting hiervoor zou aan het einde plaats vinden. 

 

 

Eindelijk was het dan tijd voor het echte werk; de waterbak! In een bak van ongeveer 10 * 10 meter stond een metertje water met schuim erop. Hierin moesten de teams in estafettevorm staafjes van 10 cm lang en 1 cm doorsnee gaan zoeken. Ieder team had hiervoor zijn eigen kleur en voor iedere deelnemer lag er één staafje in het bad en het water was koud, ijskoud!! En dat terwijl de zon niet echt wilde doorbreken… Een voor een doken de deelnemers van de teams het water in, om na een lange zoektocht verkleumt het ijskoude water te kunnen verlaten. Het bleek wel dat de Kwakbollen niet van dit soort nattigheid hielden en met wat pech toch laatste werden achter de Pirates. Jong Nederland behaalde een knappe prestatie door vlak achter de staafzoekers OKV te eindigen. Gelukkig mocht iedereen zich daarna even omkleden en wat warme kleren aantrekken, niemand wil natuurlijk ziek worden…

 

 

Tijdens de quizronde die volgde werd duidelijk dat De Kwakbollen net even te jong waren voor de vragen die gesteld werden, maar wisten wel waar de naam van onze leutbunker ‘dezibel’ voor stond. De piraatjes wisten daarentegen nog drie antwoorden goed te beantwoorden en wonnen boven verwachting dit spel.

 

 

Werd het bij het volgende spel eindelijk tijd om de joker in te zetten. Gelukkig dat ‘no-name nar’ het spel niet zelf hoefde te spelen, maar het hele team moest worden gewisseld voor mensen uit het publiek… 4 dapperen mochten de eer van de Kwakbollen hoog houden en deden dat best goed. Niet dat ze van de ingeleende piraatjes wonnen, maar de rest werd toch erg netjes verslagen op de klimmuur. Bovenaan de klimmuur moest men een staafje ophalen en met het viertal via een slalomparkoers naar de eindstreep brengen. Niet de makkelijkste opgave en daardoor waren er genoeg hilarische momenten, maar die zullen er volgend jaar vast wel weer zijn…. 

 

 

Tussendoor mochten de teams in korte tijd bij het publiek nog aanstekers inzamelen om later nog even tegen elkaar te touwtrekken. Absoluut geen eenvoudige opgave aangezien het aan de ‘badkant’ wel erg glad was geworden. Helaas stonden hier niet de gemiddelde Kwakbollen te trekken aan het touw, maar enkele iets jongere en rondom wat minder gevulde krachtpatsers. Ze moesten het dan ook volledig afleggen. Gelukkig wisten de mannen van Jong Nederland de rest van hun krachten te overtuigen en hadden OKV en The Pirates weinig in te brengen. 

 

 

Uiteindelijk werden dan toch de badjassen geteld. De volgelingen van de Kwakbollen hadden zich allemaal in en rond de praatuil verzameld, om gezellig onder het “bijpraten” een sapje te doen en waren daardoor ‘vergeten’ de badjassen te halen. De Pirates hadden bij dit spel niet stil gezeten en hadden ‘Kwakbolbadmeester’ overgehaald de badjassen van H2o te halen. Daarnaast waren vele bekenden onder valse voorwendselen geronseld om mee te helpen, waardoor de dartvereniging met 21 badjassen wist te winnen… 

 

 

Voor de eindstrijd was het daarmee nog niet gebeurd hoor, de voorzitters van de verenigingen moesten nog hun puntjes geven aan de anderen. Hierin werd afgerekend met overlopers en natuurlijk de andere voorzitters. Uiteindelijk behaalde het team Kwakbollen een mooie vierde plaats, vlak achter Jong Nederland en The Pirates. Het kampioenschap was voor OKV die daarmee de volgende editie hun titel mogen verdedigen. De andere verenigingen hadden hier vanzelfsprekend geen enkel bezwaar tegen en genoten verder van hun glaasje champagne……